Учитель хімії Шовкопляс Н.М. провела уроки для учнів 11-х класів на тему «Жири як компоненти їжі та їхній вплив на здоров’я людини». Для його проведення був обраний формат проблемної лекції, щоб спонукати школярів до самостійного засвоєння знань.
Для підготовки до сприйняття інформації учні попередньо зібрали матеріали про шкоду надмірного споживання жирів. Окремі одинадцятикласники підготували додатково власні виступи про трансжири і їхній вплив на здоров’я людини. Учитель під час лекції акцентувала увагу учнів на невідповідній інформації на етикетках харчових продуктів про вміст холестерину.
Набуті знання допоможуть гімназистам робити свідомій вибір продуктів і методу кулінарної обробки, а також перевіряти рекламну інформацію.