З розвитком біотехнології пов’язують вирішення глобальних проблем людства – ліквідацію недостачі продовольства, енергії, ресурсів. Для підвищення рівня обізнаності учнів про сучасні напрямки використання біотехнологічних процесів у різних галузях діяльності у гімназії проведено урок – конференція серед учнів 9-х класів.
Школярі підготували виступи й презентації на теми «Генна та клітинна інженерія», «ГМО, які входять в харчові продукти», «Компанії, які використовують ГМО», «Сучасні напрямки біотехнологій», «Цікаві факти про ГМО». Це дозволило їм узагальнити матеріал, сприяло розвитку їхнього монологічного мовлення і вміння говорити на суперечливі теми. З-поміж останніх окрему увагу привернуло питання застосування ГМО у харчових продуктів. Дев’ятикласники із зацікавленням висловлювались «за» і «проти» ГМО в їжі. До преваг ГМО віднесли оптимізацію с/г ресурсів, відсутність забруднення пестицидами, значне підвищення врожайності. Однак названі були й вади: ризик через недосліджену поведінку ГМО в екосистемі, ризик появи нових хвороб чи утворення нових патогенів. Також корисною виявилося інформація щодо компаній, які використовують ГМО, в т.ч. українських.
Підсумовуючи проведену роботу, вчитель біології Демидова Т.Є. і гімназисти дійшли компромісного висновку про обережне й виважене ставлення до використання ГМО.